Zapomeňte na drastické diety! Nedočkáte se žádného hubnoucího zázraku, ale ještě vám poškodí zdraví. Tělo prostě potřebuje živiny, minerály a vitamíny.
Kde jinde všechno sehnat než v pestré stravě? Navíc máme pro vás vynikající zprávu – i zdravá jídla mohou být chutná, jednoduchá na přípravu a navíc po nich zaručeně zhubnete! Vyzkoušejte si několik receptů ze zdravého jídelníčku.
Brokolicová pomazánka s rýží
- ½ hrnku uvařené rýže
- 1 hrnek napařené brokolice
- 2 lžíce dušené cibule
- 2 lžíce zeleninového bujónu
- 2 lžíce oleje
- 1/3 hrnku vody
- 3 stroužky česneku
- 1/3 hrnku uvařených kukuřičných zrn
Všechny ingredience rozmělněte v mixéru do hladké směsi. Podle potřeby můžete dochutit, přidat více vody, oleje. Pomazánkou potírejte celozrnné pečivo a zdobte kousky zeleniny.
Zapékané brambory s kysaným zelím a tofu
- 2 hrnky cibule nakrájené cibule
- 6 větších brambor
- 4 hrnky kysaného zelí
- 2 hrnky tofu
- 1,5 dl sójového mléka bez příchuti
Nejprve si uvařte brambory ve slupce a oloupejte je. Připravte si zapékací mísu, vymažte ji olejem. Na spodní část rozložte plátky brambor, kolečka cibule, kysané zelí a na nudličky nastrouhané tofu.
Přikryjte vrstvou z plátků brambor, potřete je olejem, vložte do vyhřáté trouby a pečte přibližně 45 minut. Před dokončením vše zalijte sójovým mlékem.
Kuřecí maso na jehle
- 150 g nakrájeného kuřecího masa
- ¼ cibule
- ½ papriky
- 6 cherry rajčátek
- 6 malých sterilovaných žampionů
- 3 lžičky nízkotučného dresinku
Kuřecí maso nakrájené na kousky nejprve marinujte deset minut v dresinku. Poté napichujte na grilovací jehly společně se zeleninou a houbami vložte péct do trouby. Podávejte s rýží.
Salát z červeného zelí a jablka
- 1 sklenka sterilovaného červeného zelí
- 1 jablko
- 1 větší cibule
- 3 ředkve
- 1 tvaroh cottage
- olivový olej
- ocet podle chuti
Jablko omyjte a i se slupkou nakrájejte na miniaturní kostičky, stejně tak ředkve. Cibuli nasekejte nadrobno. Vše smíchejte dohromady a dobře promíchejte s tvarohem cottage. Přidejte lžičku olivového oleje a koření dle chuti.
Cuketa se šunkou a libečkem
- 2 cibule
- 2 větší cukety
- 3 rajčata
- 4 stroužky česneku
- svazek libečku nebo petrželky
- 200 g šunky
- 2 vejce
- 100 g strouhaného sýra
- strouhanka
- 3 lžíce másla
- ¼ l mléka
Cuketu oloupejte a nakrájejte na plátky. Rajčata a cibuli nakrájejte na kolečka. Libeček nasekejte nadrobno a ze šunky udělejte nudličky. Formu na zapékání vymažte a posypejte strouhankou.Dovnitř pokládejte vrstvu cukety, rajčat a cibule.
Posypte libečkem a šunkou. Znovu dejte vrstvu z cuket, posypte strouhankou opečenou na trošce másla a posypte sýrem. Pokapejte troškou másla a dejte péct do vyhřáté trouby. Za chvíli vše zalijte směsí z mléka, vajec, česneku a soli. Upečte doměkka a dozlatova.
Fazolový salát s pórkem
- 500 g fazolí
- 1 pórek
- pažitka, sůl, pepř podle chuti
- 1 lžíce oleje
- 3 lžíce octa
Fazole uvařte doměkka, sceďte je a nechte vychladit. Pórek omyjte, očistěte a nakrájejte na tenká kolečka. Vše smíchejte dohromady a ozdobte nasekanou pažitkou. Podávejte vychlazené.
Napadají vás další tipy a nápady na zdravé recepty? Napište nám je dole v diskuzi pod článkem.
Chcete jednou pro vždy zhubnout bez hladovění, jo-jo efektu a zbytečné dřiny ve fitku? Máme pro vás řešení. Unikátní metoda hubnutí, která funguje!
Ti, kteří zhubli, na to šli chytře:
– Nedrželi hladovky
– Netrápili se zbytečně ve fitness
– Neutráceli peníze za předražené prášky
Napsat komentář