Krabičková dieta je oblíbený způsob vylepšení jídelníčku a shazování kilogramů. Krabičková dieta je založena na vyvážené a pravidelné stravě. Rozvoz vyhovující stravy nabízí různé firmy po celé České republice, což je velmi pohodlné, ale na druhou stranu pro někoho finančně neúnosné. Dietní stravu si však můžete připravit i doma!
Před začátkem krabičkové diety je dobré si zajít za výživovým poradcem na konzultaci a nechat si individuálně zpracovat jídelníček, resp. seznam potravin, které budou pro vaše tělo nejideálnější.
Krabičková dieta – Jak začít?
Nejprve si pořiďte několik krabiček, kam si budete připravovat jídla na celý den. Jednoduše si je sebou vezmete naplněné do zaměstnání, na výlet, na služební cestu a tak dále.
Denní menu musí obsahovat snídani, dopolední svačinu, oběd, odpolední svačinu a večeři. Připravovat si můžete i zcela jednoduchá jídla, záleží na vašem čase.
Potraviny vhodné pro krabičkovou dietu
Jezte především syrovou, dušenou, vařenou nebo pečenou stravu bez používání hodně tuku. Vyvarujte se smaženým jídlům, uzeninám, bílému pečivu, cukrovinkám a alkoholu. V omezeném množství konzumujte i celozrnné pečivo.
Tipy na chutné recepty pro krabičkovou dietu:
Rýže s houbami a hráškem
200 g rýže
50 g čerstvých nebo sušených hub
100 g hrášku
Rýži spařte a zalijte přiměřeným množstvím vody. K rýži přidejte nasekané houby a hrášek. Vložte do trouby a duste pod poklicí. Jde o skvělou přílohu k masům a rybám.
Cuketa s kuřecím masem a libečkem
1 větší cuketa
1 cibule
2 rajčata
libeček nebo petrželka podle chuti
3 stroužky česneku
200 g kuřecích prsou
¼ l mléka
2 vejce
75 g strouhaného sýra
2 lžíce olivového oleje
celozrnná strouhanka
Cuketu oloupejte a nakrájejte na plátky. Z kuřecích plátků udělejte malé kousky, které orestujte na jedné lžíci olivového oleje. Rajčata a cibuli nakrájejte na kolečka. Nasekejte nadrobno libeček nebo petrželku.
Do vymazané a strouhankou vysypané formy (můžete nahradit pečícím papírem) narovnejte vrstvu cuket, rajčat a cibule, posypte bylinkami a kuřecími kousky. Vše posypte strouhaným sýrem a dejte zapéct do trouby. Po chvíli zalijte cuketovou směs mlékem smíchaným s vejci a česnekem.
Studená rajčatová polévka
200 ml kefíru
150 g rajčat
bylinková sůl podle chuti
Rajčata oloupejte a nakrájejte na drobné kousky nebo prolisujte. Promíchejte je s kefírem a dochuťte bylinkovou solí. Polévku podávejte vychlazenou.
Napsat komentář