Jak zhubnout 10 kg

Pravdou je, že shodit deset kilo zase nedá tolik práce, daleko náročnější bude si kila dole udržet. Proto se nevrhejte do zázraky slibujících diet, které vám sice mohou snížit váhu velice rychle, ale ve většině případů dojde k nemilému jo-jo efektu, kdy přiberete brzy mnohem víc.

Efektivnějším způsobem hubnutí je změna stravovacích návyků. Spalování tuků podpořte pravidelným cvičením.  Pokud vás zajímá, jak zhubnout 5 kg, přečtěte si náš článek.

Jak rychle zhubnout 10 kg

Jak rychle zhubnout 10 kilo

Jak rychle zhubnout 10 kilo

Důležité je se naučit hubnout bez hladu. Jen tak si tělo nezačne tvořit extra tukové zásoby, když mu dodáte větší přísun jídla. Každý člověk potřebuje něco jiného, proto je dobré si nechat vypracovat jídelníček na míru, kde budou obsaženy potraviny, které nejvíce vyhovují vašemu tělu.

Při hubnutí je důležitá i psychika. Jestliže si budete už od začátku myslet, že stejně nezhubnete, nepřinese vám to nic dobrého. Jestliže nemáte chuť nebo peníze na služby nutričního specialisty, musíte si nastudovat všechny potřebné informace o zdravém stravování a pokusit se sestavit vlastní jídelníček.

Jídelníček nesmí postrádat pravidelnou stravu, mezi jídly si dělejte maximálně tří hodinové rozestupy. Nikdy nezapomeňte na snídani, protože patří k velice důležitým jídlům.

První jídlo byste neměli dlouho odkládat a najíst se maximálně do jedné hodiny od probuzení. Během dne zařazujte dopolední a odpolední svačiny, pokud chodíte spát pozdě i druhou večeři. Pochopitelně nesmí chybět oběd a večeře.

Tipy na zdravé snídaně:

  • kukuřičné placky, hrnek jahod, hrnek mléka
  • jogurt, műsli mix se sušeným ovocem
  • celozrnný chléb, plátek sýra, plátek šunky, meruňka
  • sklenka pomerančového džusu, celozrnný rohlík, sýr
  • ovesná kaše s ovocem
  • hrnek cereálií, lžička skořice, ovoce
  • tmavý žitný chléb, zeleninová pomazánka
  • hrnek borůvek, kukuřičné lupínky, sklenice mléka
  • pšeničné placky, avokádo, 2 plátky krůtí šunky

Nezapomeňte na dobrý oběd, zkusit můžete Fazolový salát s kedlubnami
Budete potřebovat 300 g fazolí, 200 g kedlubny, 1 bílý jogurt, 1 lžička olivového oleje, 2 vejce uvařená natvrdo, trochu nasekané pažitky, trochu citronové šťávy, 10 kusů baby mrkve

Fazole uvařte doměkka, kedlubnu nastrouhejte nahrubo, mrkev na kolečka. Promíchejte s jogurtem, citronovou šťávou a olejem. Ozdobte čtvrtkami vajec a pažitkou.

Spalujte tuky pohybem

Jak zhubnout 10 kg? Bez pohybu to nepůjde, protože právě pohybem se vypořádáte s nadbytečnými tuky mnohem rychleji. Zaměřte se na aerobní aktivity – posilování je určeno spíše na zpevnění vaší postavy. Dopřávejte si rychlou chůzi, běh, jízdu na kole, na kolečkových bruslích, choďte na aerobik, zumbu, kick box i na plavání. Zkuste nějaké cviky na hubnutí.

Tip na skvělé procvičení dolní poloviny těla

Milujete běh? Potom se věnujte tzv. sprintům. Najděte si dráhu o délce 400 m. Nejprve si dejte dvě kolečka na zahřátí a potom vždy 100 m sprintujte a 100 m jděte. Během běhu se soustřeďte na práci s pažemi, váha těla by měla spočívat na špičkách chodidel. Trénink má obsahovat 4 kolečka a ukončete ho dalšími 2 kolečky v pomalém tempu pro zklidnění svalů. Běhání je ideální aktivita pro hubnutí.

Chcete opravdu zhubnout? Žádná zázračná dieta neexistuje!


Chcete jednou pro vždy zhubnout bez hladovění, jo-jo efektu a zbytečné dřiny ve fitku? Máme pro vás řešení. Unikátní metoda hubnutí, která funguje!


Ti, kteří zhubli, na to šli chytře:

– Nedrželi hladovky
– Netrápili se zbytečně ve fitness
– Neutráceli peníze za předražené prášky

Zkuste konzultaci zdarma 

Podobné články

Jak rychle zhubnout
6914
Rychlé hubnutí se příliš nedoporučuje, ale pokud budete mít chuť a odhodlání, klidně se vám podaří shodit 10 kg už za dva týdny. Nicméně můžete mít k tomu velký důvod, například svatbu, důležité setkání atd. Jakmile dotáhnete hubnutí deseti kil do ús...
Hubnutí břicha – praktické tipy
6559
Posilování břišních svalů nevede k odstranění tukových zásob na břiše! Je to pro vás novinkou? Jistě je posilování břicha potřebné, ale i když budete cvičit opravdu hodně na břicho, vaše svaly se skryjí pod vrstvami tuku. Jak tedy dosáhnout plochého ...
13 denní diety na hubnutí
9624
Chcete zhubnout a za krátký čas? Je to vůbec možné ztratit několik kil za 13 dní diety? Ano, i za tuto dobu můžete zhubnout, ale berte v úvahu fakt, že po dietě na třináct dní nepůjde o dlouhodobý efekt. Lepším řešením bude změna vašeho jídelníčku , ...
Jak zhubnout 5 kilo
4396
Mnoho lidí vám může potvrdit, že shození posledních pěti kilogramů je mnohem těžší než prvních dvaceti. Chcete se rozloučit s posledními pěti nadbytečnými kilogramy? Nic není ztraceno, protože k vytyčenému cíli nebudete potřebovat držet hladovku ani ...
No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
Označeno s: , ,

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Stačí vyplnit jméno a email.

*